Kansliet är endast öppet via mejl

Kansliet tar hand om allmänna frågor om kubben. tex. öppenträning, resultat till barometrarna och andra allmänna frågor om klubben.
Medlemsansvarig kan svara på era frågor angående medlemskapet.

Titta även in på sidan för kommiteèrna. Där hittar ni mejladresser till de olika kommiteérna som kan svara på era mer specifika frågor ang kurser, Rallylydnad, Nosework mm

2 dagars utställningskurs

Vi har förmånen att kunna hålla en 2 dagars kurs i utställningsteknik m.m.för medlemmar i SBK.

Kursledare: Bengt-Åke Bogren, utställningsdomare

Kostnad 700:-/person inkl. lättare lunch, fm-fika och em-fika
kursinnehållet får du under knappen läs mer

Anmälningsformulär >>>

Dag 1, bildspel/föreläsning om hundens anatomi. Vad betyder hundens konstruktion för dess hållbarhet och användningsområde? Vad betyder vinklarnas inverkan på rörelserna, bröstkorgens form och längd, huvudets form och inverkan tex på andning m.m.

Hur tolka rasstandarden?

Utställningens roll som avelsutvärdering eller bara show? Prissättning och bedömningsteknik.

Visning och "känna" på levande hund. Praktiskt se på rörelser på hundar.

Dag 2. Egen praktisk övning genom att "döma" hundar. Föra anteckningar och se hundars fel och förtjänster. Anteckningar i protokoll som man sedan behåller för sig själv men på eftermiddagen går vi igenom varje enskild hund och diskuterar vad man sett och kommit fram till.

Här diskuterar/visar jag också hur en bra handler visar hund.

Under dess praktiska övningar jobbar men tre och tre tillsammans.

Vi har 5-7 hundar av olika raser som vi går igenom.